Megfogadta, hogy az Új évben rendbehozza a hallását?
Segítünk, hogy egyszerűen kipipálhasson egy 2018-as újévi fogadalmat.

Indítsa 2018-at hallásvizsgálattal, hogy nyugodt lehessen, hogy minden rendben, vagy hogy időben kaphasson segítséget, ha már nem minden tökéletes.


Szakképzett hallásgondozóink választ adnak kérdéseire és segítenek kiválasztani egy alkalmas időpontot ingyenes hallásvizsgálatához.

Kérjük adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanap során keresni fogja, hogy időpontot egyeztessen Önnel.

Halláspontjainkban ingyenesen vehet részt a hallásvizsgálaton, és előjegyzési rendszerünknek köszönhetően Ön várakozás nélkül veheti igénybe szolgáltatásainkat. 

Ne pazaroljon el még egy napot a halogatásra.

Ön már tapsztalta magán, vagy hozzátartozóján a halláskárosodás tüneteit?

A leggyakoribb jelek:

  • Gyakran kell megkérnie másokat, hogy ismételjék meg, amit mondtak
  • Annyira felhangosítja a televíziót, hogy azt mások túl hangosnak találják
  • Nehézséget okoz megérteni a beszédet telefonon keresztül
  • Nehézséget okoz a beszédértés zajos környezetben
  • Gyakran ért félre kérdéseket, vagy nem a kérdésre válaszol
  • Nem hallja jól a nők és a gyermekek hangját
  • Gyakran érzi úgy, hogy mások motyognak, vagy elharapják a szavak végét
  • Lemarad fontos információkról az értekezleteken
  • Kerüli a társasági eseményeket, amiket korábban kedvelt
  • Mások szerint probléma van a hallásával

Telefonon is kérhet ingyenes vizsgálati időpontot:

06 (72) 215-941

- munkanapokon 8 és 16 óra között - 


Szolgáltatásaink:

Ingyenes hallásszűrés

A hallásszűrés célja, hogy egy egyszerű, gyors, kényelmes és teljesen fájdalommentes vizsgálat segítségével a hallásgondozó megállapíthassa, hogy a páciensenek van-e olyan mértékű hallásvesztése, amely már kezelésre szorul. A vizsgálat leginkább egy játékos teszthez hasonlítható – egy hangszigetelt kabinban ülve egy fejhallgatón keresztül először az egyik, majd a másik fülébe különböző frekvenciájú hangokat sugároznak. Kézfeltartással vagy más módon jeleznie kell, amikor meghallja az adott frekvencián először halkan, majd egyre erősebben megszólaló hangjelet. Az így meghatározott értékek írják le páciens hallásgörbéjét, (más néven audiogramm-ját), aminek értékeiből megismerhető a hallás állapota. 

Amennyiben az a mérté értékek alapján kezelést igényel, úgy legmegfelelőbb megoldás megtalálása érdekében szükség van a teljes hallásvizsgálastra is.

Ingyenes hallásvizsgálat

A hallásvizsgálat egy széleskörű állapotfelméréssel kezdődik, melynek során minden olyan tényezőre fényt derítünk, melyek a jelenlegi hallásállapotra befolyással lehetnek – fül-orr-gégészeti betegségek, munkakörülmények stb. Ezt követi a hallójárat állapotának vizsgálata, mivel a dobhártya sérülése vagy az esetleges váladék (fülzsír) akadályozhatja a további vizsgálatok menetét. Ilyen esetekben szakorvos beavatkozása is szükséges a probléma kezeléséhez, illetve a fülzsír eltávolítására.

Füll-Orr-Gégészeti vizsgálat megállapítja az esetleges okokat és kezelési lehetőségeket. Ezt követi a több lépcsős hallásvizsgálat, amelyet jól képzett audiológus szakasszisztenseink végeznek egy speciálisan kialakított, hangszigetelt kabinban.

A hallásküszöb vizsgálat során audiométer segítségével Ön különböző frekvenciájú hangokat hall. A halláscsökkenés mértékének pontos megállapításához a hangerőt folyamatosan emeljük, mindaddig, amíg Ön meghallja a hangot és kézfeltétellel vagy egy nyomógomb segítségével jelzi számunkra. A két fül vizsgálata külön-külön - légvezetéses és csontvezetéses - vizsgálatokkal történik. Az eredményeket az úgynevezett audiogrammon rögzítik. A kapott értékekből megállapítható, hogy milyen fokú és milyen típusú hallásvesztésről, vagyis a külső-, a közép- vagy a belső fül károsodásáról van-e szó.

 A beszédérthetőség vizsgálat alkalmával egy szótagú szavakat játszunk le Önnek, a visszaismétlés után, a helyesen visszaismételt szavak arányából megállapítjuk a a beszédértés százalékos arányát. Ez az arány vezetéses típusú halláscsökkenésnél általában jobb, míg idegi halláscsökkenés esetén ennél rosszabbak az eredmények, különösen a hallóideg, vagy az agyi hallópályák károsodásakor. Továbbá (un. impedancia és stapedius reflex vizsgálatok segítségével) a középfül vizsgálatára is sor kerül.

Hallókészülék kiválasztás

A megfelelő hallókészülék kiválasztása éppen olyan fontos, mint
hallásgondozó szakemberé, aki azokat beállítja.

Az átfogó vizsgálatot követően a hallásgondozó szakember olyan egyénre szabott megoldást fog tanácsolni Önnek, amely kifejezetten arra a hallásvesztés típusra van kifejlesztve, amire önnek szüksége van, de illeszkedik az Ön szükségleteihez a hétköznapi életben, valamint amelyet az Ön anyagi helyzete is megenged.

A közösen kiválasztott készüléket legalább 15 napon keresztül ingyenesen és kötelezettségmentesen próbáhatja ki saját otthonában (ami nem jár vásárlási kötelezettséggel), hogy Ön könnyen megtanulja a hallókészülék és tartozékainak használatát, és meggyőződjön a készülék megbízhatóságáról.

Fülzúgás / Tinnitus

A tinnitus nem köthető a hallásvesztéshez; sokkal inkább egy másik betegség kísérő tünete lehet. Bár még mindig vitáznak rajta, hogy van-e rá gyógymód, kezelésére már bizonyítottan létezik néhány sikeres lehetőség, többek között állkapocs-csont problémák fogászati kezelése, stressz csökkentő feladatok, allergia-kezelés és alternatív gyógymódok. Sok esetben a hallókészülékek is képesek enyhíteni a tinnitus tüneteit, hiszen ezek az eszközök elnyomhatják, illetve elfelejtethetik a fejben, fülben hallani vélt hangot. Az Auditus Halláspontok hallásgondozó szakemberei segítségével áttekinthet számos lehetőséget, amely megnyugvást biztosíthat Önnek, vagy fülzúgásban szenvedő szeretteinek.


A legújabb technológia

Ragaszkodik régi készüléke "analog" hangzásához?
Sokan panaszkodnak arra, hogy a digitális hallókészülékek hangzása zavaróan szokatlan.
A legújabb készülékek már arra is képesek, hogy (igény esetén) a jól megszokott analog hangzást adják a legfrissebb digitális technológiai újdonságok nyújtotta előnyök mellett.

Bonyolítsa le telefonhívásat, vagy hallgassa kedvenc zenéit iPhone, iPad® and iPod touch® készülékéről közvetlenül a hallókészüléken keresztül, anélkül, hogy bármilyen egyéb kiegészítőt, adaptert vagy alkalmazást kellene használnod. 

A vezeték nélküli kiegészitők könnyed módon biztosítanak kapcsolatot a környező világgal. Nézzen televíziót, hallgasson zenét, vagy beszélgessen telefonon, a sztereó hang közvetlenül füleiben lévő hallókészülékekbe továbbítódik.

Az okos telefon alkalmazással közvetlenül, iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékedről vezérelheti hallókészülékeit. Az iOS-t használó készülékekkel való közvetlen kapcsolat lehetővé teszi a hangerő változtatását, vagy a különböző környezeti programok közötti váltást.


“A lányomék évek óta külföldön élnek. Nagy fájdalmam volt, hogy a hallásállapotom miatt csak írásban tudtuk a kapcsolatot tartani. Az új készülékemmel sokkal jobban értem, hogy mit mondanak, miközben Skype-on láthatom őket, ami azért is külön jó, mert így tudok olvasni a szájukról is.”

Károly - nyugdíjas építészmérnök

Hallókészülék karbantartás és tisztítás

Attól, hogy egy hallókészülék látszólag működik, még nem biztos, hogy hogy megfelelően el tudja látni a feladatát.
A fülzsír és az izzadság, amiknek a készülékek ki vannak téve, szükségessé teszik a rendszeres tisztítást és karbantartást.

A hallókészülék, illetve tartozékainak rendszeresen végzett tisztítása elengedhetetlen a megfelelő működéshez. A meghibásodások jelentős része a tisztítás elhanyagolásából, vagy a helytelen tisztításból adódhat. Szerencsére a helyes tisztítás elsajátítása gyorsan megtanulható és nem csak a hallókészülék hosszabb működését segíti elő, de a bőrirritáció esélyét is csökkenti.

Hallókészülék javítás

A fiók alján hever hallókészüléke, mert meg kellene javíttatni? Nem használja, mert be kellene állítani? Halk, nem szól, sípol...? 
Hallókészülékét HELYBEN átvizsgáljuk és kisebb hibáit megjavítjuk!


Kérdései vannak a hallásvesztésével, vagy a hallókészülékekkel kapcsolatban?

Ne habozzon, szakképzett hallásgondozóink választ adnak kérdéseire és segítenek kiválasztani egy alkalmas időpontot ingyenes hallásvizsgálatához. 

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.