Csoda hallókészülék? Vigyázat! Csalók a láthatáron!

Te is találkoztál már a hallásjavító “csoda hallókészülék”-kel, és hasonló ajánlatokkal az interneten? Ahogy az más termékek esetében is lenni szokott, a hallókészülékek piacán is megjelentek a “hamisítványok”.

Sokan örülnek, hogy megússzák a hallásvizsgálatot, próbaviselést és egy egyszerű készülék használatával újra visszakapják a tökéletes hallásukat. Tényleg elhisszük, hogy a Kínából küldött csodakészülékek használatával: “47,5%-kal hangosabban fogod hallani a suttogást és a csendes beszédet, csökkentheted a fülzúgást és a sípoló hangot 97,8%-kal” – igaz lehet?

Ki kell ábrándítanunk mindenkit, ez nincs így!

Sajnos minden vásárló, aki érintett a hallásromlás problémájában, hinni akar ezeknek a hangzatos ígéreteknek, akkor is, ha azok lehetetlen dolgokat ígérnek.

Tudtad, hogy a vizsgálat nélkül felhelyezett hallókészülékek nemcsak a pénztárcádat varázsolják laposabbra, hanem a hallásodat is tovább ronthatják?

Vigyázat! Csalók a láthatáron!

Forrás: 123RF

Ne dőlj be ezeknek az ajánlatoknak, bármennyire is egyszerűek és csábítóak!

Egy készülék, amit próba nélkül rendelsz meg, nagyon ritka esetben felel meg a te fülednek. Technikailag lehet egy jó megoldás maga a szerkezet, ám sem formájában, sem az erősítés intenzitásában nem hangolták hozzád.

A hallókészülék kiválasztását meg kell előznie egy alapos vizsgálatnak, amely során nemcsak a hallás romlásának mértékét és típusát állapítja meg a szakorvos, hanem az élethelyzeted és az egyéni igényeid figyelembe vételével ajánl hallókészüléket neked.

És mint tudod, az olcsó utánzat végül úgyis többe fog neked kerülni, hiszen ha valóban szeretnéd megszüntetni a hallásproblémáidat, akkor szakértő segítségére lesz szükséged.

Egy online shop mögött a legritkább esetben áll egy audiológus, vagy fül-orr-gégész szakorvos, ráadásul ha állna is, látatlanban diagnózist felállítani lehetetlen.

Itt olvashatsz arról, hogyan zajlik nálunk a hallókészülék kiválasztása.

A legjobb tanácsunk, hogy ne rendelj internetről hallókészüléket, sem hallásjavító segédeszközt, sem pedig használt hallókészüléket, hiszen nem fogod tudni használni. Ha gond van a füleddel, keress fel inkább egy hallásközpontot, ahol megoldást nyújtanak a problémára.