Hallássérültként a fodrászszékben

Hallássérültként a fodrászszékben

Forrás: 123RF

Fodrásznál járva minden nagyothalló került már kissé kínos, vagy kellemetlen helyzetbe. Most mutatunk pár trükköt, amelyekkel feltalálhatod magadat akkor is, ha nem hallod a fodrászodat. A titok nyitja egyébként a hatékony kommunikáció, no és persze egy jó hallókészülék.

A fodrászat igazi csatatér a hallókészülékeseknek, de az anélkül élőknek is: készülékkel felerősödnek a fodrászat nem épp visszafogott hangjai, amik készülék nélkül ugyan nem olyan hangosak, de az emberi beszéd ettől még nem válik jobban érthetővé.

Zúgnak a hajszárítók, hangosan beszélnek az emberek, nyisszennek az ollók, és mindenfelé beszélgetnek.

Ha pedig ki kell venni a hallókészüléket (mert éppen útban van, vagy nem érheti víz), akkor a nagy csendben elég nehezen találják fel magukat a kedves vendégek.

Íme a trükkök, amiktől jobban érezheted magadat a fodrásznál:

1. Vágás és szárítás előtt, mielőtt kivennéd a hallókészüléked (ha van), beszéljétek meg, hogy mennyit vághat a hajadból a fodrász.

A legjobb az, ha viszel egy fotót egy régi frizurádról, vagy megmutatsz neki egy magazinból kivágott képet, mert így biztosra mehetsz (és ha mégsem olyan frizurát kapsz, amilyet szeretnél, lesz alapja a reklamációdnak).

Tipp: A fodrászod elől semmiképp se titkold, hogy nagyothallasz, és azt sem, ha hallókészülék nélkül gyakorlatilag semmit sem értesz.

Hallássérültként a fodrászszékben

Forrás: 123RF

2. A hallókészüléket mosás és szárítás közben mindenképp vedd ki.

Ekkor már nem igazán tudtok hatékonyan kommunikálni a fodrászoddal, jobb, ha nem erőlteted, mert csak felidegesíted magadat.

3. Vágás, hajfonás, göndörítés, vasalás közben szabad a pálya,

a legtöbb fodrászt nem zavarja a hallókészülék. Így ti is, mint mindenki más, tudtok mindenféléről trécselni.

4. Használd ki, hogy nézheted magad a tükörben.

Így, ha túl sokat vágnának a frizurádból, vagy a színe nem épp az általad megálmodott, szóvá tudod tenni. Ráadásul, mivel a hallássérültek sokszor a szemükkel „hallanak”, szavak nélkül is láthatod, értheted, hogy mi történik veled. Szóval, nyugodtan használhatod a tükröt puskának.

5. A mosás, szárítás csendes perceit töltsd relaxációval.

Élvezd, hogy kényeztetnek, és hogy feltöltődhetsz.

6. Ha zavar a nagy hangkavalkád, akkor keress egy csendes kis fodrászatot,

ahol csak te vagy, és a fodrász. Esetleg egy manikűrös. Így sokkal jobban fogod venni az akadályokat.

A fentiek alól csak akkor mentesülsz, ha te magad is fodrász vagy, és tudod otthon vágni a frizurádat. 🙂

Hallássérültként a fodrászszékben

Forrás: 123RF

Egy szó, mint száz, ki ne hagyd a fodrászt, már csak amiatt a tény miatt sem, mert magabiztosságot ad az embernek az, ha jól néz ki. Biztosak vagyunk benne, hogy a fodrászod nyitott lesz rád, és semmilyen kényelmetlenség nem fog érni amiatt, amiért nem hallasz jól.

Ne félj, fogsz tudni kommunikálni a fodrászoddal! Te is ugyanolyan értékes ember vagy, mint a többiek.

Gondban vagy a hallásoddal? Ne add fel a reményt, légy nyitott! Jelentkezz [xyz-ihs snippet=”ingyenes-hallasszuresre”]! Keresd fel minket [xyz-ihs snippet=”Hallaspontjainkban”], és éld át a jó hallás élményét!

Neked milyen trükkjeid vannak a fodrásznál?

2018-12-16T15:13:27+00:002018. március 26.|Hogyan csináld?|

Szólj hozzá!