Hallókészülékek gondozása és tisztítása

A hallókészülék tisztítása egy gyorsan elsajátítható folyamat. A hosszú élettartama titka, hogy napi szinten odafigyelünk a tisztaságára. A meghibásodások jelentős része a gondozás elhanyagolásából vagy a helytelen tisztításból adódhat.

A tisztán tartás, a szennyezettség megelőzése céljából fontos betartani néhány lépést:

  • Kizárólag tiszta és száraz kézzel nyúljunk a hallókészülékhez.
  • A hallókészülékek behelyezése előtt időnként tisztítsuk meg a fülünket és töröljük szárazra.
  • Lehetőleg a készüléket csak akkor helyezzük be, ha a smink vagy hajlakk termékeket már felvittük a kívánt területre, mert azok apró részecskéi elzárhatják a mikrofon bemenetet.
  • Ne használjunk semmi esetben sem idegen anyagokat (pl. ragasztó).
  • Szállítsuk mindig a tartójában a hallókészüléket, ezzel is megelőzve a szennyezettséget.

 

Mire ügyeljünk a tisztítás során?

  • Semmi esetre sem kerülhet folyadék a mikrofonba vagy a hangszóró nyílásokba, így legjobb, ha nem vizes helyiségben végezzük a hallókészülék tisztítását. Hallójárati készülékét puha, száraz kendővel vagy antibaktieriális nedves törlőkendővel törölje le. Ez hatékonyan távolítják el a fülváladékot. A készüléket egy szűrőrendszer védi attól, hogy a fülzsír ne kerüljön annak belsejébe, ezt a szűrőt viszont rendszeresen cserélni kell.
  • Az ápoláshoz soha ne használjunk házi vegyszert (alkoholt) és hegyes eszközt (olló,tű). Ezeket kerüljük el és helyettük használjunk a készülékhez mellékelt apró keféket, akár puha sörtéjű fogkefét.

Ne feledkezzünk meg a szárításról sem, amit naponta, általában éjszaka érdemes elvégezni. Ez egy egyszerűen elvégezhető folyamatl: első lépésként vegyük ki az elemet, a készüléket nyitott elemtartóval helyezzük el a szárító dobozban, majd hagyjuk benne egész éjszakára.

A kivett elemről fontos tudni, hogy minél hosszabb ideig éri a levegő annál többet veszít az energiájából. Érdemes az elemvédő (sárga, vagy barna) fóliát az elem sima oldalára visszahelyezni, mely a levegőtől elzárja. A biztonság kedvéért azonban mindig tartsunk magunknál pót elemet.

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal!

Még több blog bejegyzés

Melyik a legdrágább hallókészülék? Amelyik a fiókban pihen.

Szinte mindannyiunknak van olyan ismerőse, akinek hallókészüléket kellene hordania, de nem teszi. Ez a hallássérültnek sem jó, hiszen nem hallja a többieket, de a környezetének sem, akik nehézkesen tudnak vele kommunikálni.

Talán meglepő, de friss kutatások szerint a hallókészülékkel rendelkezők magas hányada mégsem hordja a már meglévő készülékét.

Tovább olvasom >>