Vicces félrehallások, komoly következmények?

Ki ne szembesült volna már azzal a jelenséggel, hogy akár fél életét tévedésben éli le bizonyos fogalmakkal kapcsolatban? Ön is ismer ilyen klasszikus hibákat? Az én hatalmas és sokáig tartó tévedésem például a készpénz, amit abszolút “kézpénznek” mondtam, mert egyszerűen így logikus, aztán olvastam egy cikket és megvilágosodtam. Nyugtat a tény, hogy többen vagyunk így.

Továbbiakban az interneten felkutatott félrehallásokat szedtünk össze kisebb-nagyobb magyarázatokkal. Fontos! A félrehallások viccesek lehetnek, de mindig vizsgáljuk meg, hogy miért következhet be! A halláskárosodás apró lépésekben indul el a hosszú és kellemetlen útján.

De milyen félrehallott fogalmakkal találkozhatunk még? Van például, amikor valami nagyon idegesítő és már-már “butaütést” kap tőle az ember. Hát még ha gutaütést is… 🙂 Ez tipikusan az az eset, amikor a józan ész helyettesíti a nem hallott részeket. 

Ismerős az, amikor a lemeznek fara van? Nem, de a faroslemez még mindig értelmesebbnek tűnhet, mint a farostlemez, ugye? 

Ha egy uralkodó teljes kontrollt gyakorol minden fölött, kialakul a “tejhatalom”, aminek persze semmi köze a tejtermékekhez, így maradjunk inkább a teljhatalomnál. Ezt nevezzük ki megbocsátható bűnnek, hisz ki hallja ki azt az L betűt? 

Fontos folyamatosan figyelni a gyerekeket is, hisz az iskoláskorúak 10-15%-t érinti a hallásprobléma, aminek következményében tanulmányi teljesítményük is csökkenhet, arról nem beszélve, hogy a hallás a jellemfejlődés egyik legfontosabb pillére.

Komikusak tudnak lenni a félrehallások, de biztos, hogy minden esetben félrehallásról beszélünk?  Biztos, hogy ezek mind ártalmatlan figyelmetlenségek? Figyeljünk folyamatosan az árulkodó jelekre, mert az elszenvedők nem mindig vannak tudatában annak, hogy rosszul hallják a fogalmakat, mert az agyuk kiegészíti a nem teljesen tiszta területeket, mint amikor otthon sötétben közlekedünk, de bízunk az emlékeinkben. 

A hallásproblémákra ma már széles körben léteznek megoldások, ne szégyeljünk segítséget kérni és a rendszeres szűrések kiemelten ajánlottak. Ne késlekedjen, foglaljon időpontot ingyenes hallásvizsgálatra az ÁgiFon halláspontjába!

Még több blog bejegyzés

Melyik a legdrágább hallókészülék? Amelyik a fiókban pihen.

Szinte mindannyiunknak van olyan ismerőse, akinek hallókészüléket kellene hordania, de nem teszi. Ez a hallássérültnek sem jó, hiszen nem hallja a többieket, de a környezetének sem, akik nehézkesen tudnak vele kommunikálni.

Talán meglepő, de friss kutatások szerint a hallókészülékkel rendelkezők magas hányada mégsem hordja a már meglévő készülékét.

Tovább olvasom >>