“Egy 4-5 éves kisfiú páciensem anyukája 2 nap múlva felhívott, hogy Ádám hallja a játszótéren a cipője alatt “csörgő” kavicsot, pedig eddig a telefon csengését sem vette észre.

Nagyon jó naponta látni, mikor a hozzánk forduló személyek újra hallják szeretteik hangját, vagy rácsodálkoznak a madárcsicsergés hangjára, ami már csak emlékeikben élt.”

ÁBRÁNYI ÁGNES

“Egy Svácjból hazatelepült úr látogatott el hozzám egyszer, azzal, hogy rossz a készüléke, és tudok-e neki segíteni. Persze tudtam, és később vásárolt is készüléket nálam.
Próbahordás alatt elment Svájcba, és az ottani barátjának, aki szakember volt, megmutatta a készüléket és a beállításokat. Azt mondta, hogy kint sem tudták volna jobban beállítani, és az egész üzlet és a szakértelem, amit tapasztal itt, van olyan jó, mint Svájcban.
Azért ez nekem nagy dicséret volt.”

ÁBRÁNYI TAMÁS

“Egy 4-5 éves kisfiú páciensem anyukája 2 nap múlva felhívott, hogy Ádám hallja a játszótéren a cipője alatt “csörgő” kavicsot, pedig eddig a telefon csengését sem vette észre.

Nagyon jó naponta látni, mikor a hozzánk forduló személyek újra hallják szeretteik hangját, vagy rácsodálkoznak a madárcsicsergés hangjára, ami már csak emlékeikben élt.”

ÁBRÁNYI ÁGNES

“Egy Svácjból hazatelepült úr látogatott el hozzám egyszer, azzal, hogy rossz a készüléke, és tudok-e neki segíteni. Persze tudtam, és később vásárolt is készüléket nálam.
Próbahordás alatt elment Svájcba, és az ottani barátjának, aki szakember volt, megmutatta a készüléket és a beállításokat. Azt mondta, hogy kint sem tudták volna jobban beállítani, és az egész üzlet és a szakértelem, amit tapasztal itt, van olyan jó, mint Svájcban.
Azért ez nekem nagy dicséret volt.”

ÁBRÁNYI TAMÁS

“Az élet egyik legnagyobb ajándéka, ha valakinek megadatik, hogy azzal keresse a kenyerét, amit szeret.”
Jojo Moyes

Tudom, hogy nem könnyű a legmegfelelőbb helyet megtalálni, hiszen nagyon sok cég foglalkozik hallásgondozással, hallókészülékkel. Magam is voltam már olyan helyzetben, mikor szükségem volt egy adott szolgáltatásra, de még semmit sem tudtam az adott témáról.
Elkezdtem végignézni a szolgáltatókat és azt tapasztaltam, hogy mindenki a legjobbnak mondja magát. Mivel lehetetlen, hogy mindenki a “legjobb” legyen, továbbra is tanácstalan voltam kit válasszak…

A hallókészülékkel, a hallásgondozással kapcsolatban sincsen ez másképp. Az ember csak azt tudja, hogy rosszul hall, nem érti jól a beszédet és segítségre lenne szüksége.

Ha valamit keresni kezdünk, hirtelen annyi impulzus ér minket, hogy könnyen elbizonytalanodunk, hiszen jönnek a levelek, amelyek hallásvizsgálatra invitálnak minket, a TV reklám, az ismerős-, az orvos ajánlása, látja az ember a hallásszalonokat a városban…

Ábrányi Tamás - cégvezető, audiológus

Ábrányi Tamás

Hova menjünk? Kit válasszunk? Én egy olyan oldalról világítanám meg a kérdést, amitől talán könnyebben sikerül jó döntést hozni.

Honnan kaphat az ember jobb minőséget? Egy külföldi tulajdonú hálózatban dolgozó alkalmazottól, akit a hallókészülék eladások után járó jutalék motivál, vagy a saját vállalkozásáért és az ügyfeleiért élő és dolgozó szakembertől, aki összekapcsolja a saját nevét az általa nyújtott minőséggel?

Egy kis vállalkozásnak csak akkor van esélye az életben maradásra, ha folyamatosan a legjobb minőséget nyújtja ügyfeleinek. Fontos neki, hogy elégedetten távozzanak és jókat mondjanak róla, hiszen ez tartja életben.

Engem az motivál, ha a lassan 20 éves ÁgiFon elégedetten távozó ügyfelei másoknak is elmondják jó tapasztalataikat és szívesen térnek vissza.
Hiszem, hogy a mindig első helyen tartott szakértelem, a kedves, türelmes kiszolgálás, – amelyről oly sok kedves visszajelzést kapunk – volt és lesz záloga eddigi és folyamatos fejlődésünknek.

A hallókészülék csak egy darab elektronikai eszköz.
Az, hogy mit hozunk ki belőle a pontos vizsgálatokkal és beállítással:  ebben van óriási különbség!

A jó választáshoz, a jó beállításhoz kell tapasztalat, tudás és kitartás. Jó beállítás híján viszont a legdrágább hallókészülék is végezheti a fiókban.

Hiszünk benne, hogy ezek azok az értékek, ez az a hozzáállás, ami miatt az ÁgiFonnak soha nem volt párja a környéken, és mindent megteszünk azért, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Az ÁgiFon nem egy átlagos pécsi hallókészülék szaküzlet, hanem egy szívvel-lélekkel vitt családi vállalkozás, ahol minden munkánk arról szól, hogy a hozzánk betérő hallássérült ügyfél boldogan és elégedetten távozzon. Hiszünk abban, hogy munkánkkal teljessé tudjuk tenni a hozzánk betérők életét, akár hallókészülék ellátás, akár hallásgondozás, vagy egyszerű hallásvizsgálat a feladat, függetlenül attól, hogy annak a helyszíne Pécs, Szigetvár, vagy éppen Barcs.

Persze, mint minden vállalkozás, mi is elkezdtük valahol…

Ábrányi Ágnes - alapító, audiológus

Ábrányi Ágnes

Vállalkozásunk alapjait édesanyám, Ábrányi Ágnes rakta le, aki gyermekaudiológusként kezdte pályafutását a Baranya Megyei Gyermekkórházban. Itt szerezte meg szakmai rutinját és elismertségét.

Az évtizedek alatt édesanyám rengeteg kisgyermek hallását gondozta, és sok szülő őrizte meg őt emlékeiben mosolygós „doktor néni”-ként. Ez idő alatt azonban nemcsak a fülek és a hallás jó ismerője lett, mert érdekelte őt az az ember is, akinek éppen a hallásával foglalkozott.

Hitt és hisz abban, hogy a hallást nem csak a szerv meggyógyításával, és a hallókészülék biztosításával lehet megfelelően visszaadni, hanem azzal is, hogy megismerjük az embereket, akikkel éppen foglalkozunk.

Ezt tette akkor is, amikor szabadidejében, karitatív munka keretében hallássérült felnőttekkel is foglalkozott a pécsi Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségében, ahol sok tapasztalatot szerzett a hallássérült emberek életének nehézségeiről, arról, mennyi minden befolyásolhatja azt, milyen beállítás kerül a legvégén a hallókészülékre.

Szerette az audiológiai hallásvizsgálatokat, a benne rejlő lehetőségeket. Rendkívül izgalmasnak találta, hogy ha két páciensnek azonos a hallása, és hasonló életkörülmények közt élnek, biztosan nem azonos hangzású készüléket fognak önmaguknak választani, a készülék beállítása pedig merőben más és más lesz.

Az audiológia számára egy gyönyörű hivatást jelentett, és jelent most is, ahol egy hallókészülék kiválasztásához sok dolgot kell figyelembe vennie a halláson, a hallásvizsgálat eredményén túl is:

 • az egész embert,
 • a szociális és életkörülményeit,
 • és az akusztikai közeget, amelyben él.

Ezt a gondolatot ültette be szakmai hitvallásába, és ezt a tudást csepegtette belém is, amíg mellette tanultam és dolgoztam több, mint tíz éven át.

Ági-Fon 1999-2011

Ági-Fon 1999-2011

Hamar tudatosult benne, hogy szeretné a lehető legjobb tudásával, a saját elképzelései alapján segíteni a halláscsökkenéssel élőket. 1999 júliusában megnyitotta az első hallásgondozással foglalkozó családi vállalkozásunkat a Zsidó Hitközségtől bérelt épületrészben, Pécsett a Fürdő u. 1 szám alatt.

Fontos számunkra a fejlődés

A megnyitás óta sem ültünk ölbe tett kézzel. Pontosan láttuk, hogy a hallókészülék és hallásvizsgáló technológia rohamosan változik, és mi is csak akkor tudunk lépést tartani, ha eszközeinket és szakmai tudásunkat folyamatosan frissen tartjuk.

Ennek érdekében megtettük a szükséges lépéseket:

 • Modernizáltuk a műszereinket, egyre több európai színvonalú vizsgáló berendezést és a minőségi szakmai munkát lehetővé tevő hallókészülék beállító eszközt vásároltunk.
 • Folyamatosan bővítettük szakmai tudásunkat külföldön és belföldön, hogy korszerű ellátást tudjunk biztosítani.
 • Az elsők között végeztük el a Magyarországra bevezetett legújabb, hallókészülék akusztikus képzést, így mi állítjuk be a hozzánk érkezők hallókészülékét is.

A szellemi és anyagi befektetéseinknek köszönhetően a kis családi vállalkozásunk bővülni kezdett. 2011 júniusában nagyobb helyre költöztünk, új helyünket Pécs, Rét u. 11 szám alatt  nyitottuk meg, majd ezt követően Szigetváron és a közelmúltban a Somogy megyei Barcson is halláspontot létesítettünk annak érdekében, hogy a hallásgondozásra szorulóknak könnyebben elérhetővé váljon a segítség.

ÁgiFon csapat

ÁgiFon Csapat

Az addig három fős csapatunk pedig hallókészülék akusztikusokkal, elektrofiziológussal és szurdopedagógusokkal bővült, hogy ügyfeleinket minden igényt kielégítő, személyre szabott ellátáshoz segíthessük.

Az eredményeink, magukért beszélnek: évente több száz hallásproblémával élő ellátását végezzük, ezáltal pedig nemcsak városszerte váltunk elismertté, hanem a Dél-Dunántúli régió legjobb ellátó helyévé, Baranya megye legmodernebb hallókészülék szalonjává váltunk.

A hitvallás maradt, az arculat változott

2018 végén ismét eljött az ideje egy újabb változásnak. Édesanyám, Ábrányi Ágnes befejezte a sok évtizedes napi aktív munkát, és a tanításnak szenteli jól megérdemelt nyugdíjas éveit. Feladatát és felelősségét fiaként és tanítványaként én vettem át.

Az együtt töltött idő alatt minden tudást és szakértelmet átadott nekem ahhoz, hogy az ÁgiFon továbbra is ugyanazzal a szemlélettel, célokkal és ügyfelei elégedettségét első helyen tartó üzletpolitikával működjön, ahogyan eddig is. Továbbra is azért dolgozunk, hogy a hozzánk érkezők számára megtaláljuk a legkedvezőbb, legtökéletesebb személyre szabott megoldást.

ÁgiFon - Pécs

ÁgiFon – Pécs

Az ÁgiFon kiváló audiológus orvosi és hallásakusztikus háttérrel látja el a pácienseit, akiknek nem kell több helyen sorban állniuk, a teljes ellátást helyben kaphatják meg:

 • a teljes körű hallásvizsgálatot,
 • a hallókészülék kiválasztást,
 • a próbahordást,
 • a hallásgondozást,
 • a hallókészülék kiegészítő ellátást és szervizt.

Az új logó az emberközpontú ellátás tradicióját és a hallásgondozás új generációját jelképezi. Az ügyfelek ezentúl fiatal, de tapasztalt szakértő csapattal találkoznak majd halláspontjainkban, akik minden nap arra törekszenek, hogy ügyfeleink hallásproblémáira a megszokottnál magasabb szinten találjuk meg a legjobb megoldást.

Bár a cég fő profilja a személyre szabott hallásrehabilitáció, illetve az egyén igényeit figyelembe vevő utógondozás, nagy hangsúlyt fektetünk a hallásvédelemre is. Beszerezhetőek nálunk a zajvédő füldugók is azok számára, akik a hallásukat meg szeretnék óvni a káros környezeti zajoktól, és készítünk uszodai füldugókat is.

Szeretettel várunk mindenkit: azokat is, akiknek koruknál fogva romlik a hallásuk, és azokat is, akik zajártalom miatt szenvedtek halláscsökkenést, vagy csak kíváncsiak, hogy hallásuk megfelelő állapotban van-e. Az ÁgiFon fel van készülve minden problémára, Önnek csak meg kell tennie az első lépést: keressen meg minket.

Ábrányi Tamás

Partnereink

Tisztában vagyunk azzal, hogy ahány ember, annyiféle hallás, és még többféle igény létezik. Ezért törekedtünk arra, hogy az alább felsorolt gyártók által a lehető legnagyobb választékot biztosítsuk hozzánk látogatónknak, hogy lehetősége legyen megtalálni az életvitelének legmegfelelőbb hallókészüléket.

Foglaljon ingyenes hallásvizsgálatra időpontot nálunk még ma, hogy jobb hallással teljesebb életet élhessen!

IDŐPONTOT KÉREK