Wellnessezzünk biztonságosan hallókészülékkel

A wellness tulajdonképpen egy formája az egészségmegőrzésnek, egyben kikapcsolódás és pihenés is. Hallássérültként azonban nem árt, ha odafigyelünk az ilyenkor ránk leselkedő veszélyekre.

A kikapcsolódás ideje alatt fontos odafigyelnünk a mindennapi használatban lévő hallókészülékünkre, mert annak alkotórészei érzékenyek a nedvességre, párára, gőzre.

Hol nem kerülhetjük el az előbb felsorolt veszélytényezőket?

1 . Úszómedencék területén: Az uszoda területe egy nehezített terep. A magas páratartalom miatt inkább ne vigyük be a készüléket, zárjuk el dobozában, párától védett helyen.
A hallókészülék hiánya ekkor megnehezíti a kommunikációt, ezt jelezzük előre a körülöttünk lévőknek.

2. Strandolás: Tengerparton, tóparton is érdemes elzárt helyen tartani a készüléket, ugyanis a szél homokot és szennyeződést fújhat a készülékbe.

3. Masszázs: A masszázs során fontos kiemelni a felvett pozíciókat. Nem szükséges a készülék kivétele, viszont egyes helyzetekben elfordulhat, hogy nem értjük, halljuk az egyes instrukciókat ami kellemetlenséget okozhat.

4. Szauna: A hallókészülékeket nem szabad szélsőséges hőmérsékleten vagy párában viselni, mert  ilyenkor a készülék felforrósodhat, ami elhalkuláshoz vagy deformálódáshoz vezethet. Ez utóbbi elváltozás könnyen javítható, de ne kísérletezzünk vele.

Ha aggódunk hallókészülékünk miatt ezekben a helyzetekben, jogosan tesszük.  Kellő odafigyeléssel azonban a kellemetlenségek elkerülhetőek.

Hallása nem a régi?

Kérjen ingyenes időpontot  hallásvizsgálatra!

Még több blog bejegyzés

5+1 tipp hogyan kommunikáljon a hallássérültekkel

Kihívások sora elé állíthatjuk a nagyothallókat, hogy ha nem a megfelelő eszközökkel kommunikálunk velük. Az empátia és a türelem mellett több szempontot is érdemes figyelembe venni, hogy gördülékenyebbé tehessük a kommunikációt. Ebben a cikkben megtudhatja milyen fontos tényezők odafigyelésével segíthet nekik.

Tovább olvasom >>